jaarmarkt Blokker elke laatste zaterdag van de maand augustus
 

 

De jaarmarkt in Blokker

30 augustus 2014

Elk jaar op de LAATSTE ZATERDAG van AUGUSTUS is er de jaarmarkt Blokker, dit is een gezellige markt waar zo'n 200 kramen/grondplaatsen zijn.

Deze markt bestaat al sinds 1984 en trekt veel mensen uit de regio.
Voor het opgeven voor een kraam en/of optreden kunt u zich kenbaar maken doormiddel van het formulier, deze kan worden uitgeprint via de drukknop hierboven.
Contactpersoon is Larissa Wit op email adres jaarmarktblokker@hotmail.com

Voor de markt van 2014 zijn al weer behoorlijk wat inschrijvingen.

U kunt mailen naar jaarmarktblokker@hotmail.com , of het formulier printen en opsturen, mailen geniet de voorkeur. Ook kan er gebeld worden: 06-27857056

Hieronder wat er zoal te doen is, verdeeld over de gehele dag van 10:00 tot 16:30

De Westerblokker is tijdens de markt vanaf de Kolenbergstraat tot de Houtduif gevuld met meer dan 200 marktkramen en grondplaatsen. 

 • Jeugdrommelmarkt
  De jeugd van 5 t/m 12 jaar mag hun tweedehandsspulletjes op het terrein van basisschool de Bussel aan de man brengen, de poort van de school wordt ongeveer 7 uur geopend.
  Er wordt streng op toegezien dat personen boven de 12 jaar geen toegang hebben met handel op het terrein van de school.
 • Opening
  Om 10.00 uur zal de officiële opening plaatsvinden.
 • Op het Beursplein staat traditiegetrouw de podiumwagen.
  Hier worden, onder leiding van een speaker, doorgaans diverse optredens verzorgd, o.a.: dans demonstraties door verschillende dansscholen.  
  Ook hebben wij diverse optredens en wedstrijden gehad zoals fietsband plakken, snelste koffer inpakken, wedstrijd broodsnijden, mocht u een nieuw idee hebben! Deze zijn altijd welkom!
 • De brandweer ontbreekt ook niet. Het publiek zal van zeer dichtbij diverse akties kunnen meemaken, tevens demonstreert de brandweer wat te doen bij de huis-, tuin- en vooral keukenbrand, bij uitstek: de vlam in de pan. Ook is er een rooksimulator, warmtebeeldcamera en wordt er gewerkt met de      blusdeken. Er zijn tevens diverse brandweervoertuigen te bezichtigen, waaronder enkele antieke.
 • Steltloper
  Als bijzondere attractie staat er ieder jaar een steltloper op de markt. De steltloper maakt ook nog eens verrassende ballonfiguren voor de kinderen.
 • Een mimespeler is ook regelmatig van de partij en haalt leuke capriolen uit.
 • Radio Hoorn zendt meestal de gehele dag uit vanaf het marktterrein.
 • In de Hervormde kerk op de hoek van de Kolenbergstraat/Westerblokker wordt dit jaar geëxposeerd door een aantal keramisten.

  
Mocht u nog tips/vragen en/of opmerkingen hebben neem dan contact op met Larissa Wit via: jaarmarktblokker@hotmail.com

 

De jaarmarkt wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Zalencentrum Het Gouden Hoofd, Westerblokker.